VOLG ONS

Effecten voetreflex behandelingen

De toegevoegde waarde van voetreflextherapie

 
Door middel van drukpuntmassage op, onder en op de zijkanten van de voeten worden onderstaande effecten bereikt:

 

 

a.) Het ontspant. Met ontspannende grepen en door het feit dat de voeten met aandacht worden aangeraakt, ontspant men zich. Spieren komen tot rust, het hoofd stopt met malen en veel spanning kan worden afgevoerd.
b.) Het vitaliseert het lichaam.

De doorbloeding wordt gestimuleerd. Afvalstoffen worden makkelijker afgevoerd en voedingstoffen worden beter opgenomen. Spieren die beter doorbloed zijn, functioneren beter. Stijfheid en stramheid in de ochtend kunnen hierdoor verminderden of verdwijnen. Als organen beter doorbloed raken, wordt hun functie ook beter, waardoor allerlei klachten verminderen of verdwijnen. Je voelt je fitter en vitaler.
c.) Het harmoniseert en laat de geest tot rust komen. Je geest is vaak overstressed door malende gedachtes, piekeren en zorgen maken. Als je hoofd tot rust komt verdwijnen vaak veel klachten, zoals b.v. hoofdpijn, pijn in nek en schouders, buikpijn etc. Omdat ook de energie doorstroming wordt bevorderd, wordt de totale energiebalans in het lichaam hersteld. Zeker de energetische massages op de voeten werken sterk in op de energie doorstroming en zo kun je veel betekenen op psychisch vlak. Gebeurtenissen, waardoor je niet zo lekker in je vel zit, kunnen hierdoor worden verwerkt. Je gaat meer genieten van het leven.
d.) Het zelfgenezend mechanisme wordt hersteld.zelfgenezing

 

Als je een wondje hebt, dan vindt je het heel normaal dat dit zich vanzelf herstelt. Dit zelfgenezend mechanisme zou eigenlijk bij elke ziekte geactiveerd moeten zijn. Dit is helaas in veel gevallen niet. Als je dit systeem activeert, dan zorg je dat het lichaam zichzelf weer gaat herstellen. Dit is het grote verschil tussen een regulier werkende arts en een alternatief/complementair werkende therapeut of arts. Als iemand stevig verkouden is, geeft een arts medicijnen om b.v. de bacterie te doden, wij (voetreflexologie-therapeuten) proberen het zelfgenezend mechanisme te herstellen, zodat het lichaam zelf de bacterie aanpakt en laat verdwijnen. Kortom: voetreflexologie heeft veel te bieden en is dan ook een weldaad voor lichaam en geest.